Friday, 17 July 2009

Bolzano, Bozen.. Italy

Inilah tempat yang Abu Harith berkursus tempoh hari..
Free University of Bozen-Bolzano.. Italy..
Kenapa namenya free university ya.. padahal bukannya free pun.. Selama 5 hari Abu Harith bersummer school di sini..Seramai lebih kurang 30 orang dr pelbagai negara terlibat dalam short course ini.. 3 drpdnya muslim.. So, legala skit ade orang islam kan.. Boleh solat n makan bersama2..

Sekitar pemandangan sebelum sampai ke Bolzano.. Gambar ini di ambil semasa Abu Harith di dalam train.. Sepanjang perjalanan ke sana, suasana bukit-bukau, gunung-ganang serta tasik-tasik menyejukkan mata memandang.. Bolzano ni tempat yang berhampiran dengan pergunungan Alps.. tu la perjalanan ke sana di hiasi dengan pemandangan hijau2 belaka..Setiap hari Abu Harith di jamu oleh minah2 n mamat2 pizza.. original pizza.. Mula2 tu agak teruja la dapat mkn pizza yang pelbagai rasa cheesenya.. Bila dah masuk hari ketiga n seterusnya dah muak la.. Perut pun dah masuk angin.. Kesian lak Abu Harith..
Sempat la Abu Harith bermalam di Milan, setelah 5 hari berkursus.. Di sini aduh waduh, harga barang2 memang melampau mahalnya.. Abu Harith hanya mencuci mata sekitar2 shopping complex ini sahaja..
Nasib baik terjumpa jugak baju untuk Harith n Amni di kedai2 tepi jalan di Bolzano.. Itu pun mahal jugak.. sehelai 8 paun.. tp ok la..
bj ala2 cam pulau Langkawi, sabah n sarawak gitu..
Walaupun harga2 barang memang sangat mahal, pengalaman ke sana tidak akan di lupakan dan di sia2kan..6 comments:

Amri said...

Best best:D

SeMiN said...

nice photos!

Nik Ahmad Hakimi said...

Hmmmm sedap ar gi jalan jalan ....

ummi n hubby said...

to Am n Semin..

Memang best, kalu xpegi lagi italy tu, p la ya..
ok la.. itu sahaja photo yang elok..

ummi n hubby said...

to paksu..

Abg Mir je gi jalan tu.. bukan semua.. next time buleh gi lagi..hehehe..

Anonymous said...

memang best sangat2 menikmati alam semula jadi...dah puas dah tengok castle je di uk.

a.harith